

WARSZAWSKI UNIWERSYTET MEDYCZNY

PRZEWODNICZĄCY RADY DYSCYPLINY NAUK FARMACEUTYCZNYCH

UCHWAŁAnr 13/RDNF/H/2024

RADY DYSCYPLINY NAUK FARMACEUTYCZNYCH

Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego z dnia 10 stycznia 2024 r. w sprawie

powołania pełnego składu Komisji habilitacyjnej dr n. farm. Marcina Gackowskiego

§ 1

Rada Dyscypliny Nauk Farmaceutycznych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, działając na podstawie art. 221, ust. 5 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r. poz. 1668 z późn. zm.) powołuje Komisję habilitacyjną w postępowaniu w sprawie nadania stopnia doktora habilitowanego w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu w dyscyplinie nauki farmaceutyczne, dr n. farm. Marcinowi Gackowskiemu.

§ 2

Postępowanie wszczęto w dniu 27.09.2023 r. w dziedzinie nauk medycznych i nauk o zdrowiu w dyscyplinie nauki farmaceutyczne. Rada Dyscypliny Nauk Farmaceutycznych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego powołała **trzech** członków Komisji habilitacyjnej:

Sekretarz: dr hab. Łukasz Szeleszczuk – Warszawski Uniwersytet Medyczny

Recenzent: prof. Andrzej Leś – Uniwersytet Warszawski

Członek Komisji: prof. Marcin Sobczak – Warszawski Uniwersytet Medyczny

Tym samym, w dniu 10.01.2024 r. powołano pełen skład Komisji habilitacyjnej:

Przewodniczący: prof. Marek Woźniewski – Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu

Sekretarz: dr hab. Łukasz Szeleszczuk – Warszawski Uniwersytet Medyczny

Recenzent: dr hab. Joanna Marta Sikora – Uniwersytet Medyczny w Łodzi

Recenzent: prof. Ireneusz Ryszard Sowa – Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Recenzent: prof. Włodzimierz Opoka – Uniwersytet Jagielloński

Recenzent: prof. Andrzej Leś – Uniwersytet Warszawski

<u>Członek Komisji</u>: prof. Marcin Sobczak – Warszawski Uniwersytet Medyczny

ul. Żwirki i Wigury 61 02-091 Warszawa www.wum.edu.pl Tel. +48 22 57 20 731

Uchwała wchodzi w życie w dniu jej podjęcia.

Przewodniczący Rady Dyscypliny Nauk Farmaceutycznych Prof. dr hab. n. farm. Grzegorz Nałęcz - Jawecki